Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

OI ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ)

 

            Ο πύργος ελέγχου του παλιού σοβιετικού αεροδρομίου που εξυπηρετούσε ¨τω καιρώ εκείνω¨ τις ανάγκες της κόκκινης πολεμικής αεροπορίας, έδωσε επιτέλους την εντολή απογείωσης για την πτήση με κωδικό 4711. Η θερμοκρασία στις στέπες του Καζακστάν που φιλοξενούσε τον εν λόγω αεροδιάδρομο ήταν ακόμη απαγορευτικά χαμηλή. Ωστόσο, η αποστολή του Enola Gay II, του υπερσύγχρονου ηλεκτρικού αεροσκάφους της Παγκόσμιας Ψεκαστικής Αερολέσχης είχε κριθεί από τον σκιώδη εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, ως άκρως επείγουσα. Έτσι, ο επικεφαλής του πύργου ελέγχου δεν δίστασε και ανέλαβε το ρίσκο της πρόωρης απογείωσης, ελπίζοντας βεβαίως σε μια καλή μετάθεση στα κεντρικά γραφεία της Αστάνα. Της παγκόσμιας πρωτεύουσας.
            Ο Τζο, κυβερνήτης του διθέσιου αεροσκάφους, βεβαιώθηκε ότι προσάρμοσε ερμητικά την αντιασφυξιογόνο μάσκα στο πρόσωπό του και έριξε μια τελευταία ματιά στη χειρόγραφη αποστολή του: «Η φάρα που ζει στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου, παρά την οικονομική της εξουθένωση με το κόλπο του χρηματιστηρίου, την χρυσοπληρωμένη Ολυμπιάδα, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με τα όξυνα ομόλογα, την εκποίηση των αποθεμάτων χρυσού από τον σύντροφο Γιάννο, το άγριο πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου από τα ταμεία των κομμάτων, τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τα τσιπάκια που τους μπήξαμε με τα κορονοεμβόλια, παραμένει ο τελευταίος απείθαρχος και ανυπάκουος λαός της Γης! Ακόμα και τους Τούρκους βάλαμε να τους απειλούν και να τους τρομοκρατούν, αλλά αυτοί οι αχρείοι φαίνεται πως τους έχουν ¨αφοδευμένους πατόκορφα¨! Ψεκάστε τους λοιπόν ανελέητα, μέχρι να γονατίσουν! Ολόκληρος ο πλανήτης, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η πράσινη ενέργεια, η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ανάπτυξη, στηρίζονται πάνω σας»! Ύστερα χτύπησε φιλικά στην πλάτη την συνοφρυωμένη Γερμανίδα συγκυβερνήτη που καθόταν δίπλα του και της είπε αυστηρά: «Άνγκελα, ξεκινάμε για το μεγάλο ταξίδι. Ένα μικρό ψέκασμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο εγκεφαλικό πλύσιμο για την πανανθρωπότητα»!
             Η Άνγκελα, που πλέον των άλλων ήταν και διακεκριμένη επιστήμων της βιοψεκασμοτεχνολογίας, διέκρινε μια υποβόσκουσα ανησυχία στη φωνή του κυβερνήτη, αλλά συνέχισε ανέκφραστη να μασά μια τσίχλα Άνταμς χωρίς να πει κουβέντα! Είχαν ψεκάσει οι δυο τους, όλες σχεδόν τις στεριές και τις θάλασσες του πλανήτη και τον ήξερε καλύτερα κι από τη μάνα του. «Μην ανησυχείς Τζο, του είπε τελικά! Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό κοκτέιλ ψεκαστικών υγρών τελευταίας βιοτεχνολογίας που περιέχει υπερσύγχρονα εισπνεόμενα νανο-τσιπάκια υποταγής! Όλα θα πάνε καλά! Την προαγωγή στην ιεραρχία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, την έχουμε στο τσεπάκι! Σήμερα με το Enola Gay II, γράφουμε ιστορία!».
……………
            ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ: Στην αίθουσα συσκέψεων του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, επικρατούσε χαλαρότητα και αισιοδοξία. Οι εκπρόσωποι της Τριμερούς και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που παρευρίσκοντο ως παρατηρητές, ήταν πλαισιωμένοι από δυο-τρεις πρώην πρωθυπουργούς, τρεις-τέσσερις υπουργούς και ευρωβουλευτές, πεντέξι μάγιστρους των οφφικίων, εξ-εφτά ιεράρχες της ιεράς συνόδου και καμιά δεκαριά τραπεζίτες της ¨χώρας στόχος¨, που έκαναν την ατμόσφαιρα από πανηγυρική, έως και… για τα πανηγύρια. Κι αυτά συνέβαιναν, ως τη στιγμή που έφτασε το πρώτο μήνυμα από το μέτωπο, όπου η κατάσταση εξελισσόταν σε ένα μεγάλο φιάσκο…
………….
            ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Η πτήση 4711 έφτασε πάνω από τη χώρα στόχο. Ο κυβερνήτης Τζο, άνοιξε τον υπερσύγχρονο ψεκαστήρα και έβαλε στον αυτόματο πιλότο το σχέδιο πτήσης. {Δυτική Θράκη / Νοτιοανατολική, Νοτιοκεντρική και Νοτιοδυτική Μακεδονία/ Νότια Ήπειρος… κ.ο.κ.}. «Μα καλά, κανένα εδαφικό τους διαμέρισμα δεν το έχουν ακέριο ετούτοι εδώ οι αναρχικοί; Αναρωτήθηκε ο πιλότος»!
            «Έχουν ψυχοπονιάρηκες κυβερνήσεις, του αντιγύρισε η Άνγκελα και έφτυσε με θόρυβο την τσίχλα στο πάτωμα του πιλοτήριου. Όποιος κακομοίρης γείτονάς τους ζητήσει γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό, αέρα, γη και θάλασσα, τους τα παραδίνουν με ευκολία γιατί το θεωρούνε δίκαιο και το κάνουν πράξη»!
Δεν θα είχε ωστόσο περάσει ούτε ένα δίωρο συνεχούς ψεκασμού, όταν το ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος της Παγκόσμιας Αερολέσχης που βρισκόταν σε χαμηλή πτήση πάνω από τη χώρα στόχο, άρχισε να ρετάρει επικίνδυνα!
           «Ανάθεμα την ατυχία μου, σιχτίρισε ο Τζό. Με κυνηγάν οι κατάρες του Ντόναλντ, που παρά τις δικαστικές αποφάσεις, πιστεύει ακόμα ότι του έκλεψα τη θέση του κυβερνήτη! Σταμάτα να τσιρίζεις Άνκελα με αυτή την απαίσια φωνή σου και κρατήσου πάνω μου, πέφτουμε! Θα προσπαθήσω να το προσγειώσω πάνω σ’ εκείνο το λιβάδι»!
…………
            ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ: Στην τεράστια οθόνη της αίθουσας υπουργικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, εμφανίστηκε το πρώτο μήνυμα από το ¨μέτωπο¨. «Η επιχείρηση ¨ΔΙΧΟΝΟΙΑ¨ εξελίσσεται σύμφωνα με σχέδιο ΣΤΟΠ, Προγραμματισμένο βραχυκύκλωμα έριξε αεροσκάφος Θερμοπύλες ΣΤΟΠ, Μισός πληθυσμός ψεκασμένος ΣΤΟΠ, Υπόλοιποι αψέκαστοι ΣΤΟΠ, Τους χωρίσαμε και άρχισαν ήδη να φαγώνονται μεταξύ τους ΣΤΟΠ. Τζό και Άνγκελα αγνοούνται ΣΤΟΠ. Ούτως ή άλλως αναλώσιμοι ΟΒΕΡ»!
            Όλοι στην αίθουσα του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου πετάχτηκαν από τις θέσεις τους για να πανηγυρίσουν! «Είμαι βέβαιος πως η διχόνοια θα πετύχει εκεί που απέτυχε η νανο-τεχνολογία μας! Αυτοί σε λίγο θα έχουν μεταξύ τους εξολοθρευτεί»! δήλωσε μέσα από τα σκιώδη μεγάφωνα ο σκιώδης πρωθυπουργός και έπιασε τη σκιώδη γαλλική σαμπάνια που ήταν πάνω στο σκιώδες πρωθυπουργικό τραπέζι!
            Πριν όμως ακουστεί το μπαμ από την εκτόξευση της σκιώδους τάπας της σαμπάνιας, αντήχησε πάλι -ανατριχιαστικά αυτή τη φορά- ο χαρακτηριστικός χτύπος εισερχομένου μηνύματος και εμφανίστηκε στην τεράστια οθόνη της αίθουσας, ένα δεύτερο μήνυμα από κινητό τηλέφωνο άγνωστου αποστολέα:
            «Εδώ κυβερνήτης Τζο ΣΤΟΠ. Enola Gay II βραχυκύκλωσε ΣΤΟΠ. Πέσαμε Θερμοπύλες στάβλο με σβουνιές ΣΤΟΠ. Ψεκασμένοι-αψέκαστοι, εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι, αρνητές-υποταγμένοι, δικαιωματιστές, αναρχικοί, εθνοφοβικοί και ξενοφοβικοί, γυναικοκτόνοι και ανδροκτόνες, όλοι μαζί μόλις μας είδαν μας περιμάζεψαν παρέα ενωμένοι ΣΤΟΠ. Γελάνε με τα χάλια μας ΣΤΟΠ. Γλεντάνε και χορεύουν ΣΤΟΠ. Μας κέρασαν φέτα τυρί, ελιές, ζεστό ψωμί, σουβλάκια και τσικουδιά ΣΤΟΠ. Άνγκελα έφαγε τρία πεπόνια ΣΤΟΠ. Πονάει κοιλιά της ΣΤΟΠ. Εδώ μαθαίνουμε να ζούμε ΣΤΟΠ. Παραιτούμαστε και μένουμε Ελλάδα ΟΒΕΡ».  
……………….   
            ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ: Στη σκιώδη αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή! Ο σκιώδης πρωθυπουργός της παγκόσμιας διακυβέρνησης έπιασε με τρεμάμενο χέρι το μικρόφωνο και δήλωσε: «Κυρίες, κύριοι και ενδιάμεσοι, δυστυχώς η επιχείρηση «ΔΙΧΟΝΟΙΑ» απέτυχε παταγωδώς ΣΤΟΠ! Παγκοσμιοποίηση σταμάτησε σε κάτι σβουνιές στις Θερμοπύλες ΣΤΟΠ»! Λύεται η συνεδρίασις ΟΒΕΡ»!
 
Γιάννης Β. Δεβελέγκας  



3 σχόλια: