Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ …ΤΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ


            Μια σταγόνα παγωμένου ιδρώτα σχηματίστηκε βίαια, πάνω στο σκαμμένο από το χρόνο μέτωπο της κυρίας Φώφης, καθώς ψηλάφιζε με τα λεπτοκαμωμένα της ακροδάχτυλα, τους δύο κίτρινους φάκελους των ΕΛΤΑ, που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στη Γραμματεία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)! Δεν χωρούσε καμία αμφιβολία ότι οι φάκελοι αυτοί, έκρυβαν κάποιο τρομακτικό μυστικό, ένα σκοτεινό, ένα άκρως απειλητικό μήνυμα! Ήταν ίδιοι κι απαράλλαχτοι με εκείνον τον μυστηριώδη φάκελο, που είχε αποσταλεί πριν λίγους μήνες στον υπουργό των εξωτερικών, και που όπως είχε διαρρεύσει τότε στον ημερήσιο και στο νυχτερινό ελληνικό τύπο, περιείχε τρεις ολόκληρες σφαίρες!
«Τρεις ολόκληρες σφαίρες!!!», ακούστηκε ξεψυχισμένη η φωνή της τραγικής υπαλλήλου της Γραμματείας, πριν καταρρεύσει δίπλα στο χαλασμένο φωτοτυπικό, έξω από το Πρωτόκολλο!
-            Ρε σεις, η κυρία Φώφη δεν πάει καλά! Έπεσε!
-            Ε! Τι περίμενες να κάνει με τον Θεοδωράκη που έμπλεξε η κακομοίρα! Την πήρε το ποτάμι!
-            Όχι η Φώφη του ΠΑΣΟΚ ρε βλάκα! Για τη δική μας λέω! Για την κυρία Φώφη της Γραμματείας! Μπαΐλντισε η γυναίκα κι έπεσε δίπλα στο φωτοτυπικό!
-            Και τι να κάνουμε ρε σύ τώρα; Μέσα στην αίθουσα είναι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι …υπόλοιποι και συζητάνε κάτι σοβαρά θέματα!  
Ο πιο πάνω διάλογος των υπαλλήλων της Γραμματείας του ΚΥΣΕΑ, έθεσε σε συναγερμό τα ευαίσθητα ώτα του έμπειρου λαγωνικού του υπουργείου της προστασίας του πολίτη, που ήταν επικεφαλής των διακοσίων και πλέον αστυνομικών της προσωπικής φρουράς των υπουργών που συμμετείχαν στο συμβούλιο και που περίμεναν στριμωγμένοι στο παραδίπλα κυλικείο! Έτσι λοιπόν, θεώρησε χρέος του, να επιληφθεί προσωπικά της υποθέσεως και πήρε την πρωτοβουλία:
-            Να μην την πλησιάσει κανείς! έδωσε αμέσως εντολή, συμπυκνώνοντας στον τόνο της φωνής του όλο το κύρος που του προσέδιδαν τα υψηλά του καθήκοντα. Κάτω τα χέρια από την μπαϊλντισμένη! Έχει πάνω της δύο φακέλους, που μου φαίνονται πολύ ύποπτοι! Είμαι σίγουρος πως θα έχουν μέσα τρεις σφαίρες ή τρεις άνθρακες ή ακόμα και τρία εκρηκτικά, σαν αυτά που έστειλαν τον φουκαρά τον Παπαδήμο στο νοσοκομείο!
-            Να ειδοποιήσουμε τον πρωθυπουργό! Είπε τότε ένας άλλος!
-            Αυτό αποκλείεται, παρενέβη ο υπεύθυνος Διευθυντής της αιθούσης του ΚΥΣΕΑ που είχε σπεύσει εν τω μεταξύ στο σημείο του συγκλονιστικού συμβάντος! Το συμβούλιο έχει σήμερα στην ατζέντα του πολύ σοβαρά θέματα! Συζητούν για το Σκοπιανό, τις εχθρικές πράξεις των Τούρκων στο Αιγαίο, τους διωγμούς και την αρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών, το κυπριακό, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τις απαιτήσεις που εγείρουν οι Αλβανοί για τις περιουσίες των «Τσάμηδων» στην Ήπειρο και την Κάτω ή Νότια ή Παλιά ή τέλος πάντων όπως θα λέμε την Μακεδονία μας μετά τη συμφωνία έργκα όμνες με τα Σκόπια!!!
-            Πολλά λες, του είπε αυστηρά το επικεφαλής λαγωνικό! Προτείνω να ειδοποιήσουμε τους πυροτεχνουργούς;
-            Μα η γυναίκα χρειάζεται γιατρό επειγόντως, είπε κάποιος!
-            Το περιστατικό άπτεται της εθνικής ασφάλειας και χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρό! Η μπαϊλντισμένη δεν είναι τίποτε παραπάνω, από μια παράπλευρη απώλεια!  
                   Δεν πρόλαβε να αποσώσει τα λόγια του ο προκαθήμενος των αστυνομικών συνοδείας και εμφανίστηκε φουριόζος ο υπουργός της προστασίας του πολίτη!
-            Μα τι γίνετε εδώ πέρα επιτέλους; Παρατήρησε σε αυστηρό τόνο, περισσότερο ως τον Γκουντέριαν τον θεωρητικό των τεθωρακισμένων της Βέρμαχτ, παρά ως υπουργός της αριστεράς και της προόδου! Τι φωνές είναι αυτές που αναστάτωσαν τη σύσκεψη; Δεν σας είπαν ότι σήμερα συζητάμε πολύ σοβαρά θέματα;
-            Μα κύριε υπουργέ, ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή, ο υπεύθυνος διευθυντής της αίθουσας. Αυτή η γυναίκα μπαΐλντισε μόλις πήρε αυτούς τους δύο επικίνδυνους φακέλους και ακούστηκε να λέει πως έχουν μέσα «τρεις ολόκληρες σφαίρες»!
-            Α! Ωραία! Είπε χωρίς να μπορέσει να κρύψει την ευχαρίστησή του ο υπουργός! Είναι οι φάκελοι που περιμέναμε! Αφήστε την μπαϊλντισμένη να αναπαυθεί εκεί που βρίσκεται και φέρτε μέσα τους φακέλους γιατί έχουν σχέση με τα δύο πολύ σοβαρά θέματα που συζητάμε! Ο ένας περιέχει, τρία δείγματα από ειδικές λαστιχένιες σφαίρες που τσούζουν ανυπόφορα και προορίζονται γι αυτούς που εμποδίζουνε τους πλειστηριασμούς!
-            Και ο άλλος κύριε υπουργέ;
-            Ο άλλος έχει δείγματα από συμπυκνωμένα γεύματα σε σχήμα μικροσκοπικού κεφτέ, για τους αστροναύτες της διαστημικής υπηρεσίας NASA HELLAS, που εξαγγείλαμε!
-            Δηλαδή;
-            Δηλαδή συμπυκνωμένες, με ή άνευ χοιρινού, κρεατοποικιλίες! Τουτέστιν …τρία κρεατοσφαιρίδια!
           Κόκκαλο έμεινε, το ...ετερόκλητο ακροατήριο! Ανένηψε ευθύς και η ...μπαϊλντισμένη!!!

Γιάννης Β. Δεβελέγκας