Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ!

   
        Που λέτε φίλοι μου, εκείνον τον Γεωργίου τον προστατεύει μετά πάθους η τρόικα. Τους πιάνει αμόκ και πανικός τους δανειστές, μήπως και τον δικάσει η ελληνική δικαιοσύνη! Προφανώς θα έχουνε τους λόγους τους …να πούμε!
Η αμερικανική κυβέρνηση και το Χάρβαρντ πάλι, κρατούσανε το σελφομπάστουνο για να τραβάει σέλφι ανά τον κόσμο, ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, και να συμπληρώνει έτσι το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από το Καστελλόριζο! Προφανώς θα είχανε τους λόγους τους κι αυτοί …να πούμε!

Τους τρεις Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ που κατηγορούνται για απιστία, επειδή δεν απέδωσαν τόκους και ζημίωσαν με αυτό τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο, τους προστατεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τους παρέχει ασυλία, εκβιάζοντας μάλιστα ωμά και απροκάλυπτα την Ελλάδα. Προφανώς θα έχει τους λόγους της η «Ένωση» …να πούμε!

Τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, των κομμάτων, των μεγαλοεργολάβων και των καναλαρχών, τους προστατεύουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με νόμους που προσβάλουν βάναυσα τον ελληνικό λαό. Προφανώς θα έχουν τους λόγους τους …να πούμε!

Οι συνδικαλιστές είναι στο απυρόβλητο και όχι μόνο προστατεύονται σκανδαλωδώς αλλά και αμείβονται σκανδαλωδώς για τις υπηρεσίες τους στα κόμματα! Προφανώς κι αυτά θα έχουνε τους λόγους τους …να πούμε!

Άκουσον άκουσον! Τα ταμεία τον πολιτικών κομμάτων και των ποδοσφαιρικών συλλόγων τα προστατεύει σθεναρά από τον ΣΔΟΕ, η ίδια η «Δημοκρατία»! Για προφανείς λόγους …να πούμε!

Τη διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο την Αθήνας και την εμπορεία των λαθραίων ειδών στην Ερμού και την Πανεπιστημίου ίσως και να τις προστατεύουν – ίσως λέω - το κράτος, η αστυνομία, οι εισαγγελείς, ο Δήμος, ακόμη και οι καταστηματάρχες που λογικά θα έπρεπε, (αφού θίγονται οικονομικά απ’ τα λαθραία εμπορεύματα), να έχουν πάρει βρεγμένες σανίδες και να τους κυνηγάνε. Ενδεχομένως να έχουν τους δικούς τους λόγους ο καθένας! Ενδεχομένως λέω …να πούμε!

Την ανομία στα Εξάρχεια, όλες οι κυβερνήσεις την ανέχονται έως και την ενθαρρύνουν. Ακόμα κι αυτές που διατυμπάνιζαν πως θα βγάζανε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους μέσα σε μια μέρα, «λόγο στο λόγο και ξεχαστήκανε, τις πήρε ο πόνος και νυχτωθήκανε» που λέει και το σχετικό άσμα! Προφανώς θα είχαν και θα έχουνε τους λόγους τους …να πούμε!

Τους μετανάστες, τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, τους προστατεύουν οι ΜΚΟ, τις περισσότερες φορές χωρίς να σέβονται το «κυρίαρχο» κράτος! Αυτές, είναι βέβαιο πως έχουνε τους λόγους τους …να πούμε!

Όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές, τους προστατεύουν υπερβολικά οι αντισυνταγματικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από τους ίδιους! Προφανώς θα υπάρχει σοβαρότατος λόγος γι αυτό. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί που τους ψηφίσανε …να πούμε!

Ακόμα που λέτε παιδιά! Για την κακή διαχείριση των τελευταίων σαράντα ετών και την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου, κανείς δεν ανέλαβε ευθύνη, κανείς δεν φταίει και κανείς δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη. Προστατεύονται όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο από έναν ολόκληρο λαό! Προφανώς θα έχει και ο λαός τους λόγους του για να τους προστατεύει …να πούμε!

Κι εγώ όμως, μη νομίζετε πως είμαι κανένα κορόιδο. Έχω κι εγώ την προστασία μου! Είμαι πανούργος, δαιμόνιος, πολυμήχανος, υπερήφανος, αγωνιστής, επαναστάτης, σκέτος Τσε Γκεβάρας και βάλε! Και προπαντός, άξιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και των Καραϊσκάκηδων να πούμε! Έχω κι εγώ τις δικές μου τις ασπίδες και τα στάνταρ προστασίας:

Ωραία, βρήκα παχιά σκιά για το καινούριο μου το επί τέσσερα, είμαι πολύ χαρούμενος, σχεδόν ευτυχισμένος!

-            Γυναίκα, πιάσε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας πεντακόσια! Και που ‘σαι, τσάκω κι εκείνη την καπελούθρα την ψάθινη δίπλα στα ψαροντούφεκα να πούμε! Έτσι μπράβο κορμάρα μου, αρχοντικά πράματα! Να κάνουμε παλιό κατάσταση απάνω στην ξαπλώστρα, με όλους τους σχετικούς τους δείκτες προστασίας …να πούμε! Χτύπα στα γρήγορα και μία καφεδιά!
-            Αργότερα Χαράλαμπε η καφεδιά! Ο γιατρός είπε πως πρέπει να πάρεις πρώτα το χάπι για την πίεση. Προφανώς θα έχει τους λόγους του …να πούμε!

Γιάννης Β. Δεβελέγκας