Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΚΟΛΑΚΑ


            Εμένα που με βλέπετε, μιλάω καθημερινά στο δρόμο με το λαό και αφουγκράζομαι τις ανησυχίες των απλών ανθρώπων για το μέλλον της Ευρώπης! Σαν υποψήφιος σήμερα και σαν ευρωβουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αύριο, υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες που μας βλέπουν από το φιλόξενο κανάλι σας, πως η ψήφος τους σε μένα, δε θα πάει χαμένη!
Στέλνοντας τη δική μου απεύθυνση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη, τον διαβεβαιώνω πως είμαι διατεθειμένος να υποφέρω για χάρη του την ξενιτιά, τη μουντάδα και το κρύο, του μόνιμα συννεφιασμένου καιρού στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Θα κάνω πέτρα την καρδιά και θα υποστώ αυτή τη θυσία για το καλό της τόσο περιφρονημένης πατρίδας μας, για το δίκιο του λαού, του εργάτη, του αγρότη, του χωριάτη!
Και να μη νομίσει κανείς πως τα τριάντα - σαράντα χιλιάρικα οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα που παίρνουν οι ευρωβουλευτές, είναι αρκετά για να απαλύνουν τον πόνο που αισθάνεται όποιος βγαίνει στο εξωτερικό. Η θυσία είναι πολύ μεγάλη. Τόσο μεγάλη όσο και το μεγαλείο της πατρίδας μας. Και όπως έλεγαν κάποτε οι επτά σοφοί της αρχαιότητας: «Ελλάς το μεγαλείο σου»!
            Σε όλη την επικράτεια που επισκέφτηκα με την ευκαιρία της προεκλογικής μου εκστρατείας, αναγνώρισα την αγωνία του μέσου Έλληνα στις γειτονιές και τις παραπάνω ρούγες, για την τελική μου απόφαση να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για την ενότητα των ανθρώπων μέσα από τη διαφορετικότητα! Να δώσω μάχες για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης από κάτω προς τα πάνω, με αιχμή του δόρατος την ψηφιακή εποχή, το διάστημα και τη ρομποτική!
            Ειδικά όταν επισκέφτηκα τα καφενεία στο χωριό μου και στους γύρω συνοικισμούς, είδα ανθρώπους ξεχασμένους από την πολιτεία, να ανησυχούν πραγματικά για τη διατήρηση των ευρωπαϊκών κεκτημένων! Με ρωτούσαν με ζήλο και ενδιαφέρον για τις open societies και την πρόοδο της οικοδόμησης ζωντανών και ανεκτικών δημοκρατιών στα Βαλκάνια και στην φίλη Τουρκία!
           
            Κλείνοντας και για να μην κουράσω άλλο τους τηλεθεατές σας, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως το κόμμα των Νεοφιλελεύθερων Κομμουνιστών με το οποίο πολιτεύομαι, υπόσχεται να βάλει γουάι φάι σε όλους τους πλάτανους στις πλατείες των χωριών, το δεκαπενταύγουστο, για να υπάρχει στα πανηγύρια απρόσκοπτη πρόσβαση στο φέισμπουκ. Να ανεβάζει ο κάθε μέσος πολίτης τις δικές του σέλφι στο ίνσταγκραμ και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς δεσμεύσεις και εισοδηματικά κριτήρια. 

          Γι όλα αυτά ψηφίστε με, σταυρώστε με! Δώστε πόνο! Ευχαριστώ και με τη Νίκη! 

Αντ΄ αυτού,
Γιάννης Β. Δεβελέγκας
           
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου