Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΜΑΝΤΟ 1011, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΣΤΑΚΟΣ»


            Το κομάντο της εφορίας βίδωσε με προσοχή τον σιγαστήρα στο ειδικό αεροβόλο πιστόλι του! Ύστερα τοποθέτησε στην κάννη του την αμπούλα με το υπνωτικό και περίμενε. Ανασήκωσε δύο φορές νευρικά τον αριστερό του ώμο! Ήταν ανήσυχος!
Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από τότε που τον συνέλαβε κατά λάθος η αστυνομία της Σάμου, ύστερα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε την ώρα που έκανε έλεγχο ως εφοριακός υπάλληλος σε μια ψαροταβέρνα του νησιού. Εκεί τον στρατολόγησε η νεοσύστατη μυστική υπηρεσία της κυβέρνησης «Καθαρά Σπίτια». Μια υπηρεσία που είχε το δικαίωμα να μπαίνει απροειδοποίητα στα σπίτια των πολιτών και να  ερευνά για αδήλωτα στην εφορία περιουσιακά στοιχεία. Πέρασε ο εν λόγω εφοριακός υπάλληλος μια ταχύρυθμη εκπαίδευση με επιτυχία και ονομάστηκε κομάντο, με κωδικό 1011.
Βρισκόταν σε μια ολιγοήμερη άδεια για αποθεραπεία, όταν, ακούστηκε το ring tone «Παπαλάμπραινα» στο ολοκαίνουργιο υπηρεσιακό κινητό του τηλέφωνο, ip1011 plus! Ήταν ο Αρχηγός!
-          Μα είμαι σε διακοπές στη Λούτσα αρχηγέ μου!
-          Η αποστολή είναι εξαιρετικά σοβαρή και επείγουσα, κομάντο! Μάζεψέ τα και έλα γρήγορα στα κεντρικά για εντολές. Από τώρα αρχίζει η επιχείρηση «ΑΣΤΑΚΟΣ» που αφορά στη φορολόγηση της πλουτοκρατίας. Αυτή η συνομιλία σε δεκαπέντε δευτερόλεπτα θα διαγραφεί!
            Έτσι λοιπόν ο 1011, μαζί με έναν βοηθό ειδικό στην εκτίμηση χρυσαφικών, πινάκων ζωγραφικής και άλλων τινών τιμαλφών, βρέθηκαν τρεισήμισι η ώρα το πρωί να ξεροσταλιάζουν στο κατασκόταδο, έξω από την πολυτελή  βίλα του ύποπτου για φοροδιαφυγή μεγαλοεργολάβου.
-          Ήρθε η ώρα να μπουκάρουμε «Λαλαούνη»! Αυτό ήταν το ψευδώνυμο του βοηθού του. Πήδα τον φράχτη και μόλις εμφανιστεί το ντόπερμαν θα του ρίξω με το αεροβόλο και θα το υπνωτίσω πριν σε φάει.
-          Κοίτα να μην αστοχήσεις αφεντικό!
-          Μην ανησυχείς, είπε το κομάντο και ανασήκωσε δυο φορές νευρικά τον αριστερό του ώμο!
            Ο Λαλαούνης, πήδηξε τρεμάμενος από τον φόβο του τον πέτρινο φράχτη και κατευθύνθηκε προς τη θωρακισμένη πόρτα της βίλας.
-          Αφεντικό δεν υπάρχει σκύλος. Λάθος πληροφορία μας έδωσαν από τα κεντρικά. Μια γάτα είδα στον κήπο και πολλές σκνίπες. Πεδίο ελεύθερο!
            Το κομάντο έβαλε το πιστόλι με το υπνωτικό στην τσέπη του παντελονιού του και πήδηξε τη μάντρα. Μετά, έκοψε με την πένσα υπηρεσίας όλα τα εξωτερικά καλώδια της βίλας για να εξουδετερώσει τον συναγερμό και μπήκε στο σπίτι από την πόρτα υπηρεσίας που τη βρήκε ορθάνοιχτη! Έδεσε χειροπόδαρα έναν Ασιάτη υπηρέτη που κοιμόταν του καλού καιρού στην κουζίνα, και έστειλε τον Λαλαούνη να ελέγξει τα δωμάτια για τον «κρυμμένο θησαυρό»!
-          Εδώ μέσα είναι όλα ψεύτικα αντίγραφα, φώναξε ο Λαλαούνης. Πρέπει να ακυρώσουμε την επιχείρηση!
-          Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα, είπε το κομάντο και ανασήκωσε δύο φορές νευρικά τον αριστερό του ώμο. Είναι πολύ αργά! Ενημέρωσα ήδη τον αρχηγό και καταφθάνουν από στιγμή σε στιγμή, μαζί με τον υπουργό και τα κανάλια.  
-          Ξέρετε κύριε, είπε τραυλίζοντας ο Ασιάτης υπηρέτης. Το αφεντικό δεν μένει πια εδώ. Μετακόμισε με όλη του την οικοσκευή, πριν τρία χρόνια στο Σίτυ στο Λονδίνο, όπου και μένει μόνιμα. Εδώ έρχεται μόνο για διακοπές, για να δει μπάλα και για καμιά «δουλίτσα»!   
            Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την φράση του ο υπηρέτης, και ξαφνικά η νύχτα έγινε μέρα. Όλοι οι προβολείς από τα περιπολικά που είχαν περικυκλώσει το σπίτι άναψαν και οι κάμερες από τα εξωτερικά συνεργεία της τηλεόρασης, άρχισαν να μεταδίδουν ρεπορτάζ σε απευθείας σύνδεση με την Εκάλη.
            Το κομάντο πλησίασε και ενημέρωσε εμπιστευτικά, με κάθε λεπτομέρεια για τα καθέκαστα, τον αρχηγό του και τον υπουργό. Ο υπουργός που τον άκουγε αδιάφορα, έβγαλε από τη τσέπη του ένα χαρτάκι και έριξε μια γρήγορη ματιά στο λογύδριο που του είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του ειδικά για την περίπτωση. Ύστερα πλησίασε στις κάμερες.   
-          Ελληνίδες - Έλληνες, σε λίγο ξημερώνει μια ιστορική μέρα. Μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που τόλμησε να φορολογήσει την πλουτοκρατία. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ακόμη ότι από τώρα και εις το έξης, με κάθε ευρώ που θα εισπράττει το κράτος από την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, θα ενισχύεται σημαντικά η κοινωνική μας πολιτική στην υγεία και την παιδεία, και θα ελαφρύνονται από την φορολογία σταδιακά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που μέχρι τώρα σήκωναν όλο το βάρος…
-          1011, που βρίσκεται ο υπηρέτης; Ρώτησε ανήσυχος ο αρχηγός.
-          Αυτός φαίνεται πως ήταν άυπνος αρχηγέ μου και τον πήρε πάλι ο ύπνος, είπε με νόημα το κομάντο και χάιδεψε ασυναίσθητα το αεροβόλο πιστόλι με το υπνωτικό, που κάπνιζε στο βάθος της τσέπης του παντελονιού του. Θα φροντίσω να ξυπνήσει στο αεροπλάνο που θα τον γυρίζει στην πατρίδα του. Με τον μεγαλοεργολάβο όμως, τι θα κάνουμε;
-          Η επιχείρηση «ΑΣΤΑΚΟΣ» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, 1011. Αυτόν θα τον αναλάβουν ανώτερα από εμάς κλιμάκια, γιατί είναι πρόσωπο που εκφεύγει της δικής μας δικαιοδοσίας.
-          Κατάλαβα, απάντησε με νόημα το κομάντο και ...ανασήκωσε δυο φορές νευρικά τον αριστερό του ώμο.

Γιάννης Β. Δεβελέγκας           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου