Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΤΑΝ …ΑΛΜΥΡΗ

                   -            N¥≠©8GT_N
-            Σάλτι, δεν είμαστε πια στο Άρη! Μπαίνουμε ήδη στη γήινη ατμόσφαιρα και πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα τους! Και σταμάτα επιτέλους να βρίζεις.
Ο Σάλτι και ο Πέπερ, ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του Πλανήτη Άρη (ΠΑΔΙΠΑ), κατευθύνονται προς τον Γαλάζιο Πλανήτη για την ετήσια τακτική αξιολόγηση του τομέα  G28-ΕΥΡΩΠΗ.
-            Συγνώμη Πέπερ, αλλά ποτέ μου δε χώνεψα τη Γη. Το δείγμα ζωής που καλλιεργούμε σ΄ αυτόν τον πλανήτη παρουσίασε πολλές αστοχίες. Ειδικά το πρότυπο που αφήσαμε  σε εκείνη τη χερσόνησο με τα πολλά νησάκια που την ονομάζουν ακόμα Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα προβληματικό. Στην αρχή τα πήγαιναν υπέροχα και είχαμε όλοι στον Άρη την ελπίδα ότι θα εξελισσόταν ένα ανθρώπινο είδος εξαιρετικό. Στη συνέχεια όμως φαίνεται ότι παρουσιάστηκαν κάποιες επιπλοκές στον κώδικα αναπαραγωγής τους και η ΠΑΔΙΠΑ πλέον ανησυχεί βάσιμα! 
-            Σάλτι τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο καιρός φαίνεται υπέροχος και είναι ευκαιρία να ζεσταθεί λίγο το κοκαλάκι μας, γιατί στον Άρη μας τσάκισε το κρύο, η υγρασία και το αλατόνερο! Θα ρίξω μια ματιά στον φάκελο ¨ΕΛΛΑΔΑ¨ πριν προσγειωθούμε, για να δούμε τι έλεγε η προηγούμενη αξιολόγηση.
-            Οι Έλληνες  λέει, είναι ένας ανάδελφος λαός που όμοιός του δεν υπάρχει σε όλους τους γνωστούς ως σήμερα Γαλαξίες. Παρουσιάζουν δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα. Όταν βρίσκονται στη χώρα τους, είναι γκρινιάρηδες, μίζεροι, απείθαρχοι, αναρχικοί, τρώνε τα δάνεια που παίρνουν και στη συνέχεια φαγώνονται μεταξύ τους και παρουσιάζουν τάσεις αυτοκαταστροφικές. Αντίθετα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, μπορεί να σε σκοτώσουν αν πεις κακιά κουβέντα για την πατρίδα τους, πειθαρχούν υποδειγματικά στους νόμους και στους κανόνες του κράτους που ζουν, είναι αισιόδοξοι και δημιουργικοί.
-            Γενικά, σαν λαός δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος και δεν εκτιμά, όσα με κόπους, αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει οι πρόγονοί του. Είναι ευκολόπιστος και ευπρόσβλητος στόχος για τους καιροσκόπους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε θύμα, σε όσους του τάζουν αλλαγές, ανατροπές και διάφορα τέτοια παραμύθια. Αγνοεί την Ιστορία του και αντί να έχει σαν πρότυπα τους ήρωες και τους σοφούς προγόνους του, μιμείται τα θλιβερά σκύβαλα της σύγχρονης σόου μπιζ, που είναι παράγωγα κατώτερων πολιτισμών.
-            Σάλπι επιτέλους φτάσαμε, πήγαινε να προσγειώσεις το διαστημόπλοιο σε εκείνον τον αρχαιολογικό χώρο, ανάμεσα από τα ερείπια με τους αρχαίους ελληνικούς κίονες και τον παλιό βυζαντινό ναό. Πλησίασε μόνο με προσοχή, για να μη σηκωθεί κουρνιαχτός από τη σκόνη, τη βρόμα και το σκουπιδαριό.
Οι δύο εξωγήινοι αφού κατάφεραν μεταμφιεσμένοι κατάλληλα να γυρίσουν όλη τη χώρα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, άραξαν στου Μπαϊρακτάρη για να συντάξουν την διαπλανητική τους αναφορά και να παραγγείλουν από ένα πιτόγυρο κομπλέ, με διπλή πίτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και γινομένη ντομάτα.
ΑΝΑΦΟΡΑ.ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Πολιτική κατάσταση.
«Επιβεβαιώνεται αναδελφότητα πληθυσμού. Οι Έλληνες επειδή παρουσιάζουν αδυναμία να κυβερνηθούν από μόνοι τους, βρίσκονται κάτω από αυστηρή επιτήρηση που προς το παρόν την λένε κουαρτέτο.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
(α)  Αναμένεται για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας, να ακολουθήσει εξάμηνες σκληρές διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για την αλλαγή του όρου σε «θεσμοί». (β) Αν και αριστερής ιδεολογίας, υπέκυψε στις πιέσεις των δανειστών και υπέγραψε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μνημόνιο. (γ) Ο λαός για να την τιμωρήσει, την ξαναψήφισε για να το εφαρμόσει. (δ)  Υποσχέθηκε και υπέγραψε με το μνημόνιο ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες όμως δεν προέβλεπε στο προεκλογικό της πρόγραμμα και που οι υπουργοί της έχουν δεσμευθεί δημόσια ότι δεν πρόκειται να τις προωθήσουν. (ε) Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκεκλημένος του ιδρύματος Κλίντον στις ΗΠΑ, σε δημόσια συνέντευξη που μεταδόθηκε σε ολόκληρη τη Γη με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις, αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, εμφανίστηκε ανημέρωτος, αμήχανος και χωρίς σχέδιο και αναπτυξιακή στρατηγική. Επιπλέον διαμήνυσε σε όλους ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να αλλάξει την Ευρώπη και να την «εκδημοκρατίσει» σαν την Ελλάδα!!!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:
Η αντιπολίτευση βρίσκεται επίσης σε κατάσταση αλαλούμ.
(α)Ο λαός με την ψήφο του τιμώρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα συστημικά κόμματα, για να αντιπολιτεύονται την πολιτική που τα ίδια πιστεύουν ότι πρέπει να εφαρμόζεται. (β)Η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να καθορίσει, όπως η ίδια παραδέχεται ότι απαιτείται, μια νέα σύγχρονη στρατηγική του κόμματος, να προσδιορίσει σαφώς την νέα της πολιτική ταυτότητα και στη συνέχεια να αναζητήσει τον κατάλληλο αρχηγό για να την εφαρμόσει, βιάζεται να εκλέξει πρώτα αρχηγό, λες κι αυτό να είναι το πρόβλημά της. (γ)Τα ακραία κόμματα της αντιπολίτευσης, μάταια αναζητούν μια άλλη σοβαρή χώρα ανά την υφήλιο, που να εφαρμόζει με επιτυχία την πολιτική που τα ίδια προτείνουν. (δ) Ο λαός έβαλε με την ψήφο του στη Βουλή, ένα κόμμα που για τριάντα χρόνια θεωρούσε «γραφικό» τον αρχηγό του.  
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το δείγμα αντιδρά αψυχολόγητα! Αδύνατος η πρόβλεψη των εξελίξεων! Κινδυνεύει η ανθρωπότητα!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: (α) Το φαινόμενο εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΠΑΔΙΠΑ και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. (β) Οι εξωγήινοι που επισκέπτονται τη Γη να δοκιμάζουν υποχρεωτικά πιτόγυρο κομπλέ, με διπλή πίτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και ντομάτα».
-          Σάλτι η αποστολή μας εδώ ολοκληρώθηκε. Επιστρέψουμε στον Άρη…
-            Πέπερ κοίτα από το παράθυρο πόσο ωραίος φαίνεται από το διάστημα ο Γαλάζιος Πλανήτης.
-            Ωραίος και χωρίς να φαίνονται πουθενά τα σύνορα, όπως είπε και ο Βαρουφάκης σε μια συνέντευξή του προχθές στο διαπλανητικό CNN Ανδρομέδα.
-          Ποιος το είπε;
-          Ο Βαρουφάκης!
-            N¥≠©8GT_N


Γιάννης Β. Δεβελέγκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου