Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ ΚΑΛΕ, ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ!


            Έλα, Λουκία! Γεια σου κορίτσι μου! Συγνώμη που σε παίρνω τέτοια ώρα, αλλά το ξέρεις πως είσαι η καλύτερη φίλη μου από το σχολείο. …Ναι βρε ‘συ, το ξέρω κι εγώ σ΄ αγαπώ πολύ πολύ! Άκου τώρα τι μου συμβαίνει. Ο Μήτσος μου τον άλλο μήνα πάει να καταταγεί στο Ναυτικό. … Όχι καλέ για να μπαρκάρει. Τον παίρνουνε ναύτη. …Ναι εδώ κοντά θα είναι, εκεί που κάνουν τη θητεία τους οι περισσότεροι πολιτικοί για να λουφάρουν. …Δεν ξέρω τώρα πως το λένε το μέρος στα ναυτικά, αλλά κάπου εδώ κοντά στο Μπραχάμι είναι. …Καλά, καλά, εσύ έχεις τις απόψεις σου για τους πολιτικούς, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας. Λοιπόν, αν είσαι μόνη στο σπίτι, βάλε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση να μη κουράζεσαι, γιατί έχω να σου πω πολλά!
…Που λες Λουκία μου εγώ, μακριά από τον Μήτσο μου δεν μπορώ να ζήσω ούτε στιγμή, έχω εξάρτηση. Με ξέρεις τώρα εμένα πως κάνω όταν ερωτεύομαι, γίνομαι αφόρητα ζηλιάρα. Το ίδιο πάθαινα και με τον Τάκη. …Ξέρεις, τον πρώην μου μωρέ, εκείνον τον ψηλό τον μελαχρινό που τα είχαμε πέρυσι! … Όχι παιδί μου, αυτός με τα χοντρά τα δάχτυλα ήταν ο Τέλης, ο προπατζής. Άσ’ τα τώρα αυτά και άκου.
 Με τον Μήτσο μου έχουμε την ίδια ακριβώς ηλικία και σκέφτομαι να πάω να καταταγώ κι εγώ μαζί του αφού ψηφίστηκε νόμος που μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι και να δηλώνεις, ότι αισθάνεσαι άντρας ή γυναίκα ή και κάτι ενδιάμεσο, ξέρεις εσύ! …Μπορώ σου λέω! Αλλά δεν είναι τώρα αυτό το πρόβλημα. …Άσε ήσυχη τη Βουγιουκλάκη και το «Αλίκη στο Ναυτικό»! Από τότε τα πράγματα αλλάξανε, είχαμε «Αλλαγή». Το πρόβλημα είναι πως αυτός θέλει να πάει στα υποβρύχια αλλά εγώ πάσχω από κλειστοφοβία, ούτε σε ασανσέρ δεν μπορώ να μπω, πολύ περισσότερο σε υποβρύχιο κάτω από το νερό! Φοβάμαι μάλιστα μήπως το κάνει επίτηδες ο Μήτσος, για να με αποφύγει.
…Μα τι λες τώρα Λουκία μου, τι θα πει, πώς θα καταταγώ; Πού ζεις; Ξέρεις πόσες γυναίκες ετοιμάζονται να πάνε φαντάροι τώρα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα στη Βουλή; Σε πληροφορώ πως πολλές το σκέφτονται σοβαρά! Άλλες για να είναι κοντά με το αγόρι τους και άλλες πάλι φοράνε το χακί μήπως και βρούνε κανένα καλό παιδί και παντρευτούνε! …Κι όμως είναι πανεύκολο κυρία μου, αρκεί να είσαι πάνω από δεκαπέντε χρονώ και να το δηλώσεις με μια υπεύθυνη δήλωση! Ούτε γραφειοκρατία ούτε τίποτε! Αύριο θα πάω οπωσδήποτε στη στρατολογία και θα δηλώσω ότι αισθάνομαι άντρας και πως αντί για Ίρις, θέλω να λέγομαι Αργύρης!
…Στις τρίχες τώρα και στο στήθος θα κολλήσουμε βρε κορίτσι μου; Εξάλλου σήμερα, ούτε και οι άντρες έχουνε τρίχες γιατί κάνουνε χαλάουα και αποτρίχωση παντού για να φαίνονται τα τατουάζ τους. … Όχι καλέ, τι πρόβλημα να έχω στο καράβι; Ο Μήτσος μου, είναι το τέταρτο ή το πέμπτο αμόρε μου μέχρι τώρα, μπορεί και το έβδομο, δεν ξέρω, έχω χάσει το λογαριασμό. Αλλά και κορίτσι να ήμουνα ακόμα, που λέει ο λόγος, δεν θα είχα πρόβλημα ανάμεσα σε τόσους άντρες, γιατί θα τα ήξερα και θα τα είχα δει όλα, γύρω από την ανθρώπινη φύση και το σεξ, από τις ελληνικές σειρές στην τηλεόραση. Αυτές δεν δείχνουν και τίποτε άλλο, είναι καλό σχολείο!
…Όχι Λουκία μου, εσύ τι να πας να κάνεις στην αεροπορία! Τι θα πει πως ήταν πάντοτε το όνειρό σου να πετάξεις με Μιράζ; …Εσύ να μη μιλάς καθόλου, μια χαρά τα βολέψατε με την συμβία σου τη Μπέτυ! Τώρα μάλιστα που παντρευτήκατε κανονικά και με το νόμο, ένα παιδάκι σας μένει να υιοθετήσετε και θα είστε μια υπέροχη οικογένεια που θα τη ζηλεύουνε όλοι! Έχετε από φέτος και τη δουλειά σας στην ΜΚΟ που θα πηγαίνετε να διδάσκετε στα δημοτικά και τα γυμνάσια την αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων! Ποιος σας πιάνει τώρα! …Μη το συζητάς καθόλου κορίτσι μου, μια χαρά είστε, δόξα τη συνείδηση να λέτε! Να περιορίσετε μονάχα εσύ και η Μπέτυ λίγο το κάπνισμα γιατί θα χαλάσετε την υγεία σας. ...Όχι καλέ το τσιγάρο, το άλλο εννοώ, ξέρεις εσύ! Να μην τα λέμε όλα από το τηλέφωνο γιατί οι καιροί είναι περίεργοι και μπορεί να μας ακούει κανένα κακό αφτί!
…Μη δίνεις σημασία Λουκία μου σ΄ αυτά. Κανένα πρόβλημα δεν έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι με τις αποδομήσεις. Αυτές είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες από ένα σωρό ινστιτούτα, λόμπυ και θινκ τανκς του εξωτερικού! Αυτοί που λένε ότι τα παιδιά παθαίνουν σύγχυση με το φύλο τους και την ύπαρξή τους, πως τους δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα και μετατρέπονται σε άβουλους και ανενεργούς πολίτες, πως διαλύεται η ελληνική οικογένεια και κάτι άλλες τέτοιες συντηρητικούρες …Είναι φασισταριό του κερατά και ομοφοβικοί Λουκία μου αυτοί. Δεν χωράει αμφιβολία!
…Ποια Θράκη; Που τη θυμήθηκες πάλι αυτή; Ποια αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων τουρκικών συλλόγων μου λες; Κανένας δεν τολμάει να μιλήσει Λουκία μου, μη δίνεις σημασία λοιπόν! Οι σημερινοί Έλληνες είναι κότες! Ο λαός είναι τρομοκρατημένος και φιμωμένος από την άγρια φορολόγηση, από τις οργανωμένες μειοψηφίες και το παρακράτος. Και οι εκπρόσωποί του στο κοινοβούλιο, είναι εξουδετερωμένοι. Μόνο και μόνο με την υποψία πως ενδέχεται να χάσουν τις καρέκλες, τις αποδοχές, τις «ευκολίες» και τα προνόμιά τους κορίτσι μου, αυτοί δέχονται τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Ξεφτιλίζονται και διασύρονται για να μας σώσουν, λέει. Αναγκάζονται δηλαδή για χάρη μας να πουλήσουν φτηνά, τα πιστεύω, τις αρχές, την πατρίδα και την ιδεολογία τους!   
Τέλος πάντων Λουκία μου, να μην σε απασχολώ άλλο γιατί είναι και αργά. Να δώσεις πολλά χαιρετίσματα στον άντρα σου τη Μπέτυ! Φιλιά παντού! Μάκια!


Γιάννης Β. Δεβελέγκας